Hofje van Noit, Nootdorp

adminArchitectuur, Portfolio, Woningbouw

 Kleinschalig en klassiek

B Binnen enkele maanden waren ruim driekwart van de woningen verkocht. De kracht van het plan is de aansprekende architectuur en het kleinschalige, besloten karakter van het autoluwe straatje.’ In het Hofje van Noit zijn veertien karakteristieke hofwoningen met klassieke details gerealiseerd. De entree van het hofje is gelegen aan de Veenweg, de hofwoningen zijn aan het Droppinghoft gelegen. Er zijn tal van indelingsopties mogelijk. Zo kan de woning volledig gelijkvloers worden ingericht, maar kan men ook kiezen voor beneden wonen en boven slapen. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor een breed publiek.

Architectuur en Fotografie: Alexander Nowotny
Programma: 12 eengezinswoningen
Oplevering: 2012
Opdrachtgever: BDP