Voorburg, Barbansonstraat

adminArchitectuur, Portfolio, Woningbouw

Herstructurering oude wijk

Een binnenstedelijk nieuwbouwproject dat een oude wijk in Voorburg herstructureert. Het project bestaat uit zowel koop- als huurwoningen. De eengezinswoningen en appartementen zijn gebouwd in de kenmerkende jaren ’30 architectuur. Deze karaktervolle bouwstijl behoudt door de jaren heen haar charme en aantrekkingskracht. De bouwstijl sluit daarmee goed aan bij de bestaande omgeving.

Promenade, plein en park

De appartementen en de meeste eengezinswoningen worden gebouwd bovenop de stallingsgarage waardoor het begane grond niveau van de woning boven het straatniveau van de wijk ligt. Woningen grenzend aan het plein en het park hebben daardoor een verhoogd terras, wat een verrassende blik geeft over het plein en het park. Tussen de licht gebogen bouwblokken bevindt zich een promenade, een gebied dat alleen voor voetgangers is bestemd en bereikbaar via trappen en een hellingbaan. De entrees van 16 eengezinswoningen en 17 appartementen bevinden zich aan deze promenade.

Architectuur en Fotografie: Alexander Nowotny
Programma: 32 eengezinswoningen, 33 appartementen en parkeergarage
Oplevering: 2012
Opdrachtgever: Schouten i.c.m.Wooninvest