Bloemendaal

adminHergebruik

Hergebruik Postkantoor Bloemendaal

 

 

Midden in de dorpskern van Bloemendaal zijn aan de Bloemendaalseweg twee appartementen gerealiseerd in het voormalige Postkantoor uit 1901. In dit, door H. Sjoerds in de sobere stijl van de Jugendstil ontworpen gebouw, was het postkantoor gevestigd op de begane grond met een woonfunctie op de eerste verdieping.

Het gebouw is, op de gevel na, geheel gesloopt en er is achter de gevel een geheel nieuw gebouw gemaakt. Er zijn twee appartementen gerealiseerd, die aan alle hedendaagse eisen voldoen, zonder de authentieke sfeer en uitstraling te verliezen. Op de begane grond is een winkelruimte gerealiseerd (Hema) en op de eerste verdieping zijn twee grote appartementen met ruime dakterrassen gebouwd. De tweede verdieping zal gebruikt gaan worden als kantoor of penthouse. De appartementen zijn uniek: karakteristieke woningen maar wel van alle moderne gemakken voorzien!

Architectuur : Alexander Nowotny
Programma: winkelruimte, kantoor, 2 luxe appartementen en penthouse
Oprdachtgever: KB Wonen
Oplevering: 2018