Visie

adminAtelier, Visie

 

 

IMGP0857kopiebewNowotny Atelier

Nowotny Atelier is opgericht in het jaar 2015 en ontstaan uit het bureau Nowotny Architecten. Nowotny Atelier is werkzaam op het gebied van architectuur, design en fotografie. Alexander Nowotny heeft als architect en designer ruime ervaring. Van 1999 t/m 2014 was hij eigenaar en directeur van Nowotny Architecten. Hij werkte in Amerika, Nieuw-Zeeland, Duitsland en in Nederland onder meer bij Rem Koolhaas. Zijn werken zijn zowel nationaal als internationaal gepubliceerd. In Nederland heeft Nowotny een groot aantal projecten gepland en gerealiseerd.

Uitgangspunten van zijn ontwerpen is een inspirerende beeldvorming gecombineerd met functionaliteit, duurzaamheid en efficiency. Hij verplaatst zich in de gedachte van de opdrachtgever en vertaald de wensen in een ontwerp op maat. De ervaring opgedaan in een grote variatie van projecten geeft hem de mogelijkheid kennis en methoden uit verschillende vakgebieden te combineren. Handschetsen gecombineerd met Fotografie zijn inspiratiebronnen en vormen het uitgangspunt van het ontwerpproces.